KonijnDoor de konijnen dierenartsen van Dierenkliniek Wilhelminapark


Als konijnen dierenartsen van Dierenkliniek Wilhelminapark hebben we deze pagina gemaakt.

Konijnen dierenarts Evert-Jan de Boer en zijn team schrijven over ziektes (zoals E.cuniculi) en gezonde konijnen. Ze brengen naar voren hetgeen wij als dierenarts in onze kliniek tegenkomen. Varierend van preventieve tot en met curatieve diergeneeskunde. Wij wensen u veel leesplezier toe..

U kunt onze website vinden via deze link: website van Dierenkliniek Wilhelminapark

Diersoort


Konijnen gebit Het konijn behoort tot de orde der Lagomorpha (= haasachtigen) en niet, zoals veel mensen denken, tot de knaagdieren. Het verschil zit hem in de stifttandjes die achter de boven snijtanden van het konijn staan (zie plaatje links). Knaagdieren hebben deze stifttanden niet.

Konijnen zijn meestal altijd vriendelijke dieren, ook voor kinderen, maar sommige konijnen kunnen bijterig of krabberig zijn. Meestal begint dit als het konijn geslachtsrijp wordt (rond de 3-4 maanden), het konijntje dat daarvoor schattig en lief was is dan dominant geworden en niet meer zo lief! Verder is een konijn territoriaal: het zal zijn hok zal verdedigen als je hem daaruit probeert op te pakken.

Waarom eet een konijn zijn eigen keutels op?

Dit is nodig omdat niet alle voedingsstoffen en energie bij de eerste darmpassage uit het voer gehaald kunnen worden. Grote onverteerbare delen worden gelijk uitgepoept. Dit zijn de gewone droge harde keutels. De overige kleinere deeltjes worden eerst achtergehouden en bewerkt in de blinde darm: het caecum. Deze keutels worden in groepjes uitgescheiden en rechtstreeks uit de anus opgegeten door het konijn. Bij de tweede passage door de darmen worden alle stoffen die nodig zijn uit deze keutel gehaald.

Poep van het konijn. Twee soorten keutels, gewone en blindedarm keutels.

  Konijnen hebben twee soorten keutels.
 • Gewone keutels, deze zijn groot, stevig van vorm en licht van kleur. Het is normaal als je die in grote hoeveelheden ziet liggen.
 • Blindedarmkeutels, zijn klein, zacht en donker van kleur. Als het goed is zie je deze keutels niet. Ze worden gelijk opgegeten.
  Indien het konijn teveel konijnenvoer (biks, korrels) krijgt, krijgt het dermate veel energie binnen dat het zijn eigen poep niet meer zal opeten! De caecum keutels zitten dan aan de kont geplakt en er wordt ten onrechte gedacht aan een probleem met de ontlasting terwijl het een voedingsprobleem is. Lees bij het hoofdstuk voeding over de juiste hoeveelheid en het goede soort voer.

Huisvesting en verzorging


Omdat een konijn veel beweging nodig heeft is het verstandig om een ruime kooi of een ruim hok te nemen. Of bij een kleiner hok de mogelijkheid te geven om ook het hok uit te kunnen door middel van een buitenren of dat ze de kamer in kunnen lopen (dit is belangrijk om vechten te voorkomen).

Binnen of buiten?
Konijnen kunnen zowel binnen als buiten gehuisvest worden mits het buitenhok bescherming biedt tegen regen, zon en wind. Als u het konijn buiten houdt dan is een buitenhok met een ren het leukste voor het konijn zodat het 'vrij' kan rondlopen. Let er hierbij op dat katten en honden niet in de ren kunnen komen en dat het konijn zich niet uitgraaft.

Loslopen door de kamer
Een konijn dat binnen gehuisvest wordt vindt het leuk om af en toe door de kamer te lopen. Let er wel op dat konijnen knagen ook leuk vinden, dus denk aan meubels en elektriciteitsdraden.

Konijnen leven in een groep.

Zindelijk te maken?
Konijnen zijn van nature zindelijke dieren waarbij ze in de kooi meestal een hoekje uitkiezen om hun behoefte te doen. Hierdoor kan een konijn geleerd worden om op de kattenbak te plassen als het vrij in huis rondloopt. Vaak belonen met iets lekkers helpt hierbij.

2 of 1?
Een konijn is een gezelschapsdier en is gewend om in groepen te leven. Dit betekent dat het niet graag alleen is. Als u niet veel thuis bent is het dus gezelliger voor het konijn om 2 konijnen bij elkaar te houden.

Wat zet je dan bij elkaar?
Een mannetje en vrouwtje samen is de beste keus!
Konijnen kunnen goed samen gehuisvest worden maar door seksueel gedrag van konijnen onderling kan onrust ontstaan. Ook is er het gevaar dat je ongewenste nakomelingen kunt krijgen!

Twee konijntjes samen, gaat dat altijd goed? Twee konijnen samen: wat neem ik dan?

Lees verder over welke combinatie we adviseren en of je een jong of oud konijn zomaar kan koppelen.
Ook beschrijven we de puberteit en hoe het kan dat dat lieve konijntje opeens niet meer zo lief is.

lees verder .....

Een konijn en een cavia?
Een konijn kan ook samen met een cavia gehouden worden, maar het is beter om twee konijnen bij elkaar te zetten. Denk er ook aan dat een konijn ander voer nodig heeft dan een cavia.

Kan een konijn iets leren?
Konijnen kunnen leren wat ze wel en niet mogen. Doe dit via belonen met iets lekkers en niet via slaan. Herrie maken of een klopsignaal geven op de grond kan helpen om uw konijn iets af te leren.

Verzorging van de vacht
Konijnen verzorgen hun eigen vacht door zich dagelijks te wassen. Er kunnen dan veel haren in de maag en darmen terecht komen waardoor problemen kunnen ontstaan. Voorkom dit door het konijn dagelijks te kammen, vooral de langharige konijnen.

Vaccinaties tegen Myxomatose + RHD1 en RHD2


Er zijn in Nederland helaas virusziekten die bij het konijn voorkomen: Myxomatose en RHD1 (= VHS1). Sinds eind 2015 is daar ook RHD2 (= VHS2) bijgekomen. Deze virusziektes hebben helaas bijna altijd een dodelijke afloop, daarom is voorkomen door een vaccinatie zo belangrijk!

Met vaccinaties kunt u uw konijn tegen deze ziektes beschermen. De vaccinatie geeft 1 jaar lang bescherming. Omdat de Myxomatose het meeste voorkomt in de zomer maanden en de nazomer adviseren we om konijnen elk jaar in de lente = de maanden april, mei of juni te laten vaccineren.
Mocht uw konijn nog niet gevaccineerd zijn dan is ons advies om uw konijn zo snel mogelijk te laten vaccineren.

Nobivac Myxo-RHD PLUS1 vaccinatie voor 3 besmettelijke konijnenziektes

Vanaf 2020 vaccineren we met Nobivac Myxo RHD PLUS!

Dit vaccin geeft een 3-in-1 bescherming
tegen myxomatose en RHD1 en RHD2 gedurende 1 jaar.

Nobivac Myxo-RHD PLUS geeft konijnen vanaf een leeftijd van 7 weken een bescherming gedurende 1 jaar zonder booster.

Mocht u meer willen lezen over het nieuwe vaccin: Lees verder over dit nieuwe vaccin ....

Tijdens de vaccinatie:

 • Kijken we u konijn na van neus tot staart
 • Controleren we het gebit
 • Kijken we de oren na
 • Als het nodig is knippen we de nagels
 • Geven u een voedingsadvies voor uw konijn(en)

Mocht u meer willen lezen over de virusziekten die bij het konijn voorkomen:

Lees verder over MYXOMATOSE ....

Lees verder over RHD1 en RHD2 ....

myxomatose vaccinatie bij voorkeur in april of mei

Tijdens de vaccinatie

 • Kijken we, als konijnkundige dierenartsen, je konijn na van neus tot staart
 • Controleren we het gebit
 • Kijken we de oren na
 • Als het nodig is knippen we de nagels
 • Geven je een voedingsadvies voor je konijn(en)
 • Je krijgt een vaccinatieboekje voor uw konijn
 • We maken een foto van je konijn voor in dit boekje

we maken een foto bij de enting van het konijn voor in het vaccinatieboekje

Mocht u uw konijn mee willen nemen naar het buitenland dan heeft u een officiŽel Europees dierenpaspoort en een gezondheidsverklaring nodig.

De juiste voeding


De voeding van een konijn bestaat uit 80% hooi, 10-15% groentes, 20 gram per kg konijnenvoer en zeer beperkt snoepjes

De juiste hoeveelheid konijnenvoer is van levensbelang voor je konijn!

Een diŽet voor het konijn moet aan de volgende voorwaarden voldoen.
 • onbeperkt hooi
 • beperkt groenvoer
 • 20 gram konijnenvoer (biks) per kilogram lichaamsgewicht
 • zeer beperkt snoepjes


 • Het is zeer belangrijk dat je een konijn de juiste voeding geeft anders kunnen er problemen ontstaan variŽrend van obesitas, blaasproblemen, maagdarmproblemen, madenziekte en gebits problemen.

  lees verder over konijnen voeding .....


  Blaas en voortplanting


  Blaasproblemen bij het konijn

  Vaak komt een eigenaar met de klacht dat het konijn rode of oranje urine heeft. Gelukkig is er dan vaak geen blaasontsteking, maar is de urine rood verkleurd door kleurstoffen in de voeding. Zie voor meer informatie hieronder.

  Bij rode urine moet er door middel van een bloedonderzoek bepaald worden of er wel of niet bloed in de urine zit Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht.

  Blaas problemen bij het konijn. Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht. Blaasproblemen bij het konijn

  Lees verder over de verschillende oorzaken van blaasproblemen bij het konijn. Waaronder rode urine, "zand in de blaas", blaasstenen en nog enkele andere oorzaken.

  lees verder .....


  Voortplanting bij het konijn

  Konijnen zijn vruchtbaar vanaf 3-5 maanden leeftijd. Een vrouwtje kan gedekt worden zodra ze vruchtbaar is. Wij raden dan ook aan vanaf die leeftijd de mannetjes en vrouwtjes van elkaar te scheiden. Als een konijn gedekt is duurt de dracht tussen de 29 en 33 dagen.

  Wat gebeurt er als een konijntje is geboren Wat gebeurt er als een konijntje is geboren?

  Lees verder over de belevenissen van jonge konijntjes als ze zijn geboren.

  lees verder .....


  Sterilisatie/castratie:

  Het is aan te raden om vrouwelijke konijnen te laten steriliseren. U verkleint hiermee de kans dat uw konijn op latere leeftijd een baarmoedertumor krijgt. U kunt uw konijn vanaf de leeftijd van 6 maanden laten steriliseren.

  Ook is het aan te raden om mannetjes te castreren: niet gecastreerde mannetjes kunnen namelijk agressief worden naar soortgenoten en/of naar de eigenaar. Ook kunnen zij gaan sproeien in huis.

  Een konijn op de operatietafel Hoe gaat een sterilisatie in zijn werk?

  Lees verder over hoe een sterilisatie bij het konijn in zijn werk gaat. Op de foto ligt een speelgoedkonijn op de operatietafel tijdens onze open dag.

  lees verder .....

  De huid wordt gelijmd in plaats van gehecht Huid hechten door lijmen

  We hebben een nieuwe hechttechniek in onze dierenkliniek, we lijmen de huid in plaats van deze te hechten. Deze techniek is vooral geschikt om de huid te hechten bij de sterilisatiewond van het konijn.

  lees verder .....

  Een konijn op de operatietafel Hoe gaat een castratie in zijn werk?

  Niet gecastreerde mannetjes kunnen agressief worden naar soortgenoten en/of naar de eigenaar. Ook kunnen zij gaan sproeien in huis. Castratie kan hiertegen helpen en kan vanaf de leeftijd van 4-5 maanden.

  lees verder .....

  Gebit, oog en neusproblemen


  Het gebit en gebitsproblemen.

  In de mond zie je een haak op een kies die een tongwond veroorzaaktAchtereenvolgens zullen we beschrijven:.

  • Het normale gebit.

  • Gebitsproblemen:
  • Gebitsproblemen veroorzaakt door verkeerde voeding.
  • Gebitsproblemen door andere oorzaken: bijvoorbeeld een erfelijk probleem
  • Symptomen die kunnen duiden op een gebitsprobleem.
  • Wat te doen bij gebitsproblemen.
  • Kroonreductie van de snijtanden door slijpen van de snijtanden.
  • Extractie van de snijtanden.
  • Het behandelen van haken op de kiezen: door knippen, slijpen, trekken of een wortelkanaalbehandeling.

  lees verder over gebitsproblemen bij het konijn.....

  Site updates

  www.dierengebit.nl


  We hebben een tandheelkundesite voor konijnen gemaakt.

  Het normale gebit en het afwijkende gebit bij het konijn wordt beschreven. We behandelen symptomen, behandeling en preventie bij gebitsafwijkingen.

  lees verder .....

  Konijnen met een abces Diverse abcessen aan de schedel bij het konijn

  Helaas zien we vaak abcessen bij konijnen. Deze kunnen in de hals, in de wang, onder de onderkaak, onder en achter het oog ontstaan. Ze kunnen door tand of kies problemen ontstaan. Mocht u meer willen weten over oorzaken, diagnose en behandeling van kaakabcessen bij het konijn dan kunt u dat op onze tandheelkundige website Dierengebit nalezen.

  lees verder over abcessen bij het konijn....

  Een konijn met een tranend oog of dacryocystitis Een tranend oog bij het konijn

  Een konijn met een tranend oog of dacryocystitis kan door diverse oorzaken veroorzaakt worden. Het kan een simpele traanbuis ontsteking zijn, tot uitgebreide gebitsproblemen door afwijkende kiezen.

  lees verder over dacryocystitis ....

  Een konijn met een tumor in de bek Een tumor in de bek bij het konijn

  Af en toe zien we tumoren in de bek bij het konijn. Slijmvlies tumoren zijn vaak goed te behandelen, bottumoren niet.

  lees verder over tumoren bij het konijn....

  Een konijn met een kaakabces Een corpus alienum in de mond bij het konijn

  Een ding in de mond die er niet hoort heet een corpus alienum. Het kan een strootje of een grasaar zijn, echter het hoort daar niet.

  lees verder over dingen in de mond dier er niet horen ....

  Ziektes

  Wat kunt U waarnemen als een konijn ziek is:

  • Niet willen eten en/of drinken.
  • Let er goed op dat je konijn poept!
   Een konijn moet de hele dag door poepen, als je weinig of geen keutels ziet moet je aan een stilliggende darm denken.
  • Vieze ogen en/of vieze neus
  • Kwijlen, natte bek of kin, door kiesproblemen
  • Jeuk, ontstoken huid of korsten cq schilfers
  • Ontstoken huid bij de anus door ontlasting en/of urine (urinebrand)
  • Diarree
  • Sloom, stil in een hoekje zitten
  • Een scheve kopstand (torticollis, headtilt of draainek)
  • Een verlamde of slappe achterhand (vaak is de oorzaak E. Cuniculi)
  • Knarsetanden, erg onrustig zijn of juist langgerekt liggen van de pijn
  Indien U een van deze symptomen waarneemt neem dan contact op met Uw dierenarts.

  Orthopedie bij het konijn, Dierenkliniek Wilhelminapark, Utrecht Orthopedie bij het konijn

  Als een konijn een gebroken poot heeft dan kan er gekozen worden voor een herstel operatie door middel van een spalk, een externe fixatie en als dat niet kan dan kunnen we een voor- of achterpoot amputeren.

  lees verder .....

  Een konijn met torticollis of een draainek Encephalotozoon cuniculi bij het konijn

   Bij konijnen komt een akelige ziekte voor die zich voordoet met verschillende symptomen, zoals daar zijn:
  • 1. hersenproblemen: oogproblemen, draainek of tollen om de lengteas
  • 2. achterhandsproblemen: slappe of verlamde achterpoten
  • 3. blaas of nierproblemen
  • 4. oogproblemen
  • 5. afvallen zonder aanwijsbare oorzaak

  lees verder over E. cuniculi ....

  Ontstoken ogen bij ene konijn: myxomatose of syfilis? Konijnen syfilis

  Als een konijn een ontstoken neus, mond, ogen en/of geslachtsdelen heeft dan moet er aan konijnen syfilis worden gedacht. Als er ontstoken en gezwollen oogleden zijn, dan moet er zeker als het voorjaar is eerder aan konijnen syfilis worden gedacht dan aan myxmatose.

  lees verder over syfilis bij het konijn .....

  Parasieten kunnen huidproblemen geven bij het konijn

  Parasieten zoals mijten, vlooien en luizen kunnen jeuk, haaruitval en schilfering geven. Gebruik niet zomaar middelen die u bij de hond of kat zou gebruiken, want deze kunnen giftig zijn voor het konijn. Pas ook op vliegen in de buurt van uw konijn deze kunnen eitjes in de huid leggen en de larven die hieruit komen kunnen grote schade aanbrengen.

  Er wordt wel eens een middel met de werkzame stof fipronil (= Frontline) voorgeschreven voor het konijn vloooien, teken of vachtmijten te bestrijden, maar: Gebruik nooit Frontline (van Merial). Dit kan dodelijk zijn voor het konijn!


  Mocht uw konijn last van parasieten hebben dan is het van belang te beoordelen om welke parasiet het gaat. Hierna kan een gerichte behandeling met behulp van medicijnen worden gegeven.

  Wij adviseren een middel met selamectine omdat het een breed werkend en veilig middel is tegen parasieten zoals vlooien en mijten (vachtmijt, schurft en demodex). Het werkt een beetje tegen teken en wormen.


  Vacht mijt bij het konijn, Dierenkliniek Wilhelminapark, Utrecht Vachtmijt bij het konijn

  Jeuk, kale plekken, losse haren en schilfering. Als dit bij een konijn gevonden wordt is er vaak sprake van vachtmijt.

  lees verder .....

  Schurft of huid mijt bij het konijn, Dierenkliniek Wilhelminapark, Utrecht Schurft of huidmijt bij het konijn

  Jeuk, kale plekken, korsten en losse haren. Als dit bij een konijn gevonden wordt is er vaak sprake van schurft.

  lees verder .....

  Oormijt bij het konijn, Dierenkliniek Wilhelminapark, Utrecht Oormijt bij het konijn

  Jeuk, schudden met de kop, flapperen met de oren en bruinige korsten in de oren wijst op een infectie met oormijten.

  Pas op: het is erg besmettelijk voor andere konijnen!

  lees verder .....

  Trombiculosis veroorzaakt door de oogstmijt of herfstmijt bij de hond, beschreven door dierenartsen van dierenkliniek wilhelminapark in utrecht Oogstmijt bij het konijn


  In de maand augustus en september hebben we oogstmijten bij konijnen gezien. De betreffende konijnen liep los rond in de tuin waar de oogstmijten ook aanwezig waren. Er zijn kleine geel - oranje bolletjes op de kop te zien of een ontsteking op de kop in die periode.

  lees verder .....

  Alles wat u weten wilt over de vlo en vlooienbestrijding Alles over vlooien

  Konijnen kunnen last hebben van vlooien. Soms zijn er vlooien op het konijn zonder dat je dit merkt als eigenaar. Denk er altijd aan dat maar 5% van de totale vlooien populatie op het dier te vinden is!

  We beschrijven wat vlooien zijn en hoe de juiste vlooienbestrijding gaat. Gebruik absoluut geen frontline bij het konijn om vlooien te bestrijden!

  lees verder over vlooien en de bestrijding ervan .....

  madenziekte bij het konijn, Dierenkliniek Wilhelminapark, Utrecht Myiasis of madenziekte door vliegen

  Wees vooral in de zomermaanden alert op de aanwezigheid van groene vlees vliegen in de buurt van uw konijn. Ze kunnen eieren leggen rond de anus, met name wanneer het konijn diarree heeft. Wanneer de eieren uitkomen, kruipen de maden onder de huid en richten enorme schade aan. Om dit te voorkomen dient u iedere dag het konijn onder de staart te controleren of er geen ontlasting aan de vacht gekleefd zit. Controleer ook altijd of het hok schoon is.

  lees verder .....

  Maagdarmproblemen bij het konijn

  Diarree oftewel afwijkend gevormde ontlasting wordt vaak veroorzaakt door voedingsproblemen. Er is dan geen sprake van echte diarree maar het zijn de keutels uit het caecum (de blindedarm) die niet opgegeten worden. Zie ook bovenaan bij het hoofdstuk "Diersoort" en "voeding".

  Andere vormen van afwijkende ontlasting kunnen veroorzaakt worden door coccidiŽn of wormen.

  Stille darm
  We zien vaak bij konijnen dat ze een stilliggende darm hebben tgv pijn, stress of andere oorzaken. Er zijn dan geen of weinig keutels te zien en de eetlust is slecht. We noemen dit stille darm of paralytische ileus.
  Een enkele keer zien we een konijn met gas in de maag of darmen. Vooral een overvulde met gasgevulde maag moet als spoedgeval beschouwd worden.

  Als we eraan toekomen zullen we een aantal pagina's over maagdarmproblemen bij konijnen maken:
  We beginnen met wormen bij het konijn: zie hieronder

  Wormen bij een konijn, hier de passalurus Ambiguus, deze kan darmproblemen veroorzaken bij een konijn. Foto gekregen van www.konijnen.nl Wormen bij het konijn

  Een worm die veel voorkomt bij het konijn is de Passalurus Ambiguus of pinworm. Deze zit vaak in de blinde darm en kan problemen zoals buikpijn en een stille darm veroorzaken.
  Zie het plaatje hiernaast.

  lees verder over de pinworm ....

  Anesthesie


  Verdoven van een konijn in de oorvene Een veilige verdoving voor het konijn

  We hebben in onze dierenkliniek een hele veilige manier voor het onder narcose of sedatie brengen van het konijn.
  Door deze manier is het verdoven van het konijn net zo veilig als het verdoven van een hond of een kat.

  lees verder over onze sedatie .....

  Verhalen uit de praktijk


  Bij een konijn wordt met speciale oogstrips het traanvocht gemeten. Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht. Konijnen met droge ogen of KCS

  We beschrijven konijnen met oogontstekingen die ondanks behandeling niet opknappen.

  Indien de juiste diagnose gesteld wordt zijn deze gelukkig wel te behandelen

  lees verder .....

  Een oogwond bij het konijn. Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht. Een oogwond bij een konijn

  Lees verder over het konijn Douwe die, door het vechten met een ander konijn, een grote wond in zijn bovenooglid heeft gekregen.

  lees verder .....

  Een lateral wall oor operatie bij Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht. Een oorontsteking bij een konijn

  Lees verder over het oorontstekingen bij het konijn. Hoe behandelen we deze: varierend van het spoelen tot een operatie.

  lees verder .....

  Een konijn met een facialis paralyse, Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht. Een scheve neus bij het konijn

  Af en toe komt er een konijn langs met een asymmetrisch gezicht, dit wordt veroorzaakt door een facialis paralyse.

  lees verder .....

  Links


  Konijnen.nl

  Site boordevol informatie en tips. Bijna alles wat je over een konijn weten moet wordt beschreven!

  Stichting konijnenbelangen

  Een zeer nuttige site over konijnen. Met name de folders zijn meer dan de moeite waard.

  Bunnybin konijnen opvang

  Bunnybin verzorgt de opvang en herplaatsing van konijnen. Zoekt u een konijn overweeg dan ook een opvangkonijn.

  Asiel Goofy

  Konijnen en cavia opvang in Oldenzaal

  Konijneopvang Binkies

  Konijnen opvang Binkies. Konijnen opvang in Galder (ligt net onder Breda).

  Konijnenopvang Jaimies

  Konijnenopvang Jaimie's in Hilversum.

  Konijnen en knaagdieropvang Vrolijk
  Konijnen en knaagdieropvang Vrolijk.

  Kijk op de website voor filmpjes van de dieren in de opvang.
  Dierenhotel Marijke
  Dierenhotel Marijke *****
  Mijzijde 139
  3471 GT, Kamerik
  tel: 0348-402194
  5 sterren hotel voor honden en katten. Overige huisdieren die zij verzorgen in het dierenhotel zijn konijnen en cavia's

  voor meer info .....

  Knaagdiercentrum AA&Hunze

  Een opvang voor konijnen en knaagdieren in het Noorden van nederland.

  Opvang van moederloze dieren

  www.moederlozedieren.nl. Hier vind je informatie over hoe je een moederloos konijntje kunt groot brengen.

  Alles over een konijn in de tuin

  Hier wordt beschreven waar je aan moet denken als je een konijn in de tuin gaat houden. Veel foto's en beschrijvingen van konijnenhokken.

  Rabbithome

  Konijnen fokkers hebben een mooie pagina gemaakt.

  konijnen.pagina.nl

  Veel informatie over konijnen tref je hier aan.

  Bunny Bunch

  Op deze website kun je informatie vinden over konijnen en knaagdieren.

  Het konijnenhoekje rubriek rassen

  Het Konijnenhoekje : Rubriek Rassen

  Op de website www.konijnen.be kun je alle rassen van konijnen vinden die er zijn.

  Dierenwinkel Beestenboel Breukelen


  Dierenwinkel waar ze het grootste konijn hebben dat we ooit gezien hebben: Hulk = 10 kg. Kijk op de foto hierboven bij www.konijnen.pagina.nl.

  Dierenwinkel Beestenboel
  Straatweg 156
  3621 BW Breukelen
  tel: 0346-251201

  Als konijnen dierenartsen, van Dierenkliniek Wilhelminapark, hopen we dat u onze informatie nuttig vond en deze pagina met plezier gelezen heeft. mocht u nog vragen hebben dan kunt u via de vragen pagina deze naar ons e-mailen.


  We zijn ons ervan bewust dat we met frames werken en dat u mogelijk op een aparte website pagina terecht bent gekomen, maar u kunt zo weer naar ons terug, klik gewoon op 1 van de afbeeldingen hieronder ....

  Klik hier naar onze homepage te gaan Klik hier om naar onze tandheelkundige site www.dierengebit.nl te gaan

  Klik hier om naar onze bibliotheek te gaan, ideaal om even snel wat te vinden Klik hier naar onze youtube pagina te gaan

  Klik hier om naar onze facebook pagina te gaan