Faciliteiten van Dierenkliniek Wilhelminapark

Diagnostiek
bloedonderzoek in onze praktijk. Wanneer een dier zich niet goed voelt, is het belangrijk zo snel mogelijk de oorzaak te achterhalen. Hoe eerder deze bekend is, des te sneller met de behandeling kan worden begonnen. Daarom beschikt onze dierenkliniek over eigen laboratoriumfaciliteiten en uitgebreide diagnostische apparatuur.

Laboratorium
Wij hebben eigen laboratoriumfaciliteiten voor: bloedonderzoek, een reflotron (zie foto hier rechts). Ook gebruiken we in huis snaptesten en een hematocriet bloedanalyser. We maken ook gebruik van diverse laboratoria, zoals die van de faculteit Diergeneeskunde die bij ons om de hoek zit.

Ontlastingsonderzoek:

Ontlastingsonderzoek met een ophopingsmedium en een microscoop. Ook met een snaptest kunnen we giardia aantonen.

Urineonderzoek:

Urineonderzoek met urinesticks, een microscoop en een refractormeter.

Diagnostische apparatuur

Natuurlijk maken wij zelf röntgenfoto's. Deze kunnen wij snel beoordelen omdat wij beschikken over een moderne ontwikkelmachine. Ook hebben wij een tandheelkundig röntgentoestel, met een direct digitale röntgensensor de EVA VET en sinds 2016 ook digitale fosforplaten met de CR7 van Durr.

Tandheelkundige digitale rontgen

Omdat voor het maken van een goede echo meer nodig is dan alleen een echo-apparaat verwijzen wij voor echo's door naar collega dierenartsen of dierenarts-specialist op het gebied van echografie en kan de juiste diagnose gesteld worden.

Met tandheelkundige rontgenapparatuur kunnen we snel de tanden en kiezen in beeld brengen

Endoscopie
Sinds 2009 beschikken we ook over video-endoscopie. Deze Dr. Fritz is multifunctioneel. Je kunt er mee kijken en gelijk behandelen in bijvoorbeeld oren (= otosocopie), in neuzen (= rhinoscopie), in de blaas (= cystoscopie) en zelfs met een flexibele scoop in de maag (= gastroscopie).
Sinds 2016 hebben we ook een nieuw led videosysteem van Storz de telepack Vet X. We hebben daarmee nog betere videobeelden als we bijvoorbeeld een rhinoscopie bij een konijn of kat uitvoeren.

Met de video endoscoop dr. Fritz zijn de oren en de keel goed in beeld te brengen en te behandelen

Ook kunnen we met deze Dr. Fritz foto's en films maken en gelijk opslaan in de computer. Als we een behandeling uitvoeren proberen we altijd foto's te maken en deze worden na afloop aan de eigenaar meegegeven.

Met Rhinoscoop van Storz kun je zelfs in de neus grasaren in beeld brengen en dan weghalen

Tandheelkunde
Speciale luxatoren om tanden en kiezen te extraheren Als tandheelkundig dierenarts hebben we natuurlijk tandheelkundige instrumenten nodig, we hebben in onze praktijk 2 ultrasone scalers, 2 tandheelkundige units met hoge en lage snelheidsboren. Composiet, een ultraviolet uithardingslamp en een amalgaam schudder.

Met onze tandheelkundige unit kunnen we tandheelkundige behandleingen uitvoeren

Iedere diersoort heeft zijn eigen maat beksperder nodig En we hebben een groot assortiment aan tandheelkundige luxatoren, elevatoren, tangen en mond+wamgsperders. Voor elke diersoort heb je ander instrumentarium nodig, vergelijk mara eens een hond van 50 kg met een degoe van 200 gram!

Orthodontie (tand-stand correctie), vullingen, en wortelkanaalbehandelingen zijn tevens mogelijk. Kijk voor meer informatie op onze tandheelkundige website Dierengebit.

opnamehokken van Dierenkliniek Wilhelminapark Opname
Soms is het nodig uw huisdier uitgebreider te onderzoeken of is het noodzakelijk dat wij uw huisdier gedurende een langere tijd observeren of behandelen. Wij kunnen hem of haar dan een of meerdere dagen opnemen in ons dierenziekenhuis in Utrecht. Hiervoor beschikt onze kliniek over een opnamehokken in diverse groottes. Er zijn verwarmde hokken waar een dier die intensive care nodig heeft in geplaatst wordt. In overleg met u wordt besloten welke onderzoeken voor uw huisdier nodig zijn en wordt aan de hand van de uitslagen een behandeling ingesteld. Indien nodig kan een dier aan het infuus gelegd worden.

Een cavia in de opname geven we een beschut plekje met een tentje in de opname van Dierenkliniek Wilhelminapark Tijdens zijn of haar verblijf hier staat uw huisdier onder voortdurende controle van ons team. Om het verblijf van uw huisdier wat aangenamer te maken plaatsen we bijvoorbeeld tentjes bij cavia's in de opname, of u kunt u een speeltje of dekentje bij uw huisdier achterlaten. Voor konijnen en knaagdieren plaatsen we zelfs speciale tentjes in het hok waarin ze weg kunnen duiken. Ook kunt u bij ons op "ziekenbezoek" komen. Hiervoor kunt u met de assistente een tijd afspreken.

Operaties
We opereren ook dieren. Dit kan een grote of een kleine ingreep zijn. We zullen tijdens de operatie een premedicatie met een injectie geven en daarna wordt het dier aan de gasanesthesie gelegd om de narcose zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

We controleren uw huisdier voorafgaand aan de verdoving en zorgen dat het bijkomen (= de recovery) zo kort en optimaal mogelijk verloopt. We hebben zelfs, sinds 2010, een tweede zuurstofgenerator in onze opname zodat de dieren met zuurstof in de warmte bij kunnen komen.

Tijdens en na de operatie gebruiken we zuurstof

Tijdens de narcose monitoren we de anesthesie met diverse apparatuur

Anesthesie monitoring
De operatie zelf vindt plaats in onze operatie kamer onder voortdurende hart en adembewaking. Na de operatie worden als service tanden, nagels en oren nagekeken en indien nodig behandeld. Tot slot kan uw huisdier rustig uitslapen onder het waakzaam oog van onze assistentes. Als u uw huisdier op komt halen krijgt u van ons een nazorg formulier mee waarop vermeld staat wat er allemaal gedaan is en waar u als eigenaar op moet letten.

Bloedverlies beperken
Tijdens de operatie kunnen we gebruik maken van een thermocauter. Met dit apparaat kun je bloedingen tot een minimum beperken en zo bloedverlies voorkomen.

Met thermocauter kun je tijdens de operatie het bloedverlies beperken

Er is kleur in de operatiekamer Leuke muts
Een beetje kleur in de operatie kamer kunnen we altijd gebruiken. Vroeger hadden we tijdens de operatie een groene jas aan en een muts op, sinds we www.leuke-muts.nl hebben ontdekt is er kleur in de operatiekamer gekomen.

lees verder over deze operatie mutsen.....

Vijf over twee: het middag inloopspreekuur van Dierenkliniek Wilhelminapark is net begonnen

Bij de tijd blijven
Als dierenkliniek Wilhelminapark proberen we bij de tijd te blijven, door het volgen en geven van nascholing. En door in nieuw instrumentarium te investeren als wij denken dat we er een betere dierenarts door kunnen worden .....

Om scherp te kunnen zien hebben we een loepbril van examvison aangeschaft

Scherp kunnenn zien
Als dierenkliniek Wilhelminapark proberen we scherp te blijven zien, daarom hebben we onder andere een loepbril van examvision aangeschaft met halogeen lamp er op


We zijn ons ervan bewust dat we met frames werken en dat u mogelijk op een aparte website pagina terecht bent gekomen, maar u kunt zo weer naar ons terug, klik gewoon op 1 van de afbeeldingen hieronder ....

Klik hier naar onze homepage te gaan Klik hier om naar onze tandheelkundige site www.dierengebit.nl te gaan

Klik hier om naar onze bibliotheek te gaan, ideaal om even snel wat te vinden Klik hier naar onze youtube pagina te gaan

Klik hier om naar onze facebook pagina te gaan