Klik op de banner om naar de homepage van Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht te gaan


Een kat chippen

Wat houdt een chip bij een kat in?

Een chip is een manier om een huisdier te kunnen identificeren. Elke chip heeft een unieke cijfercode die bij een uniek huisdier hoort. Het is verplicht als u met uw kat naar het buitenland wilt gaan of uw kat wilt laten verzekeren.

Een chip is een klein glazenbuisje met daarin een unieke cijfercode. Deze is gekoppeld aan de eigenaar gegevens. De chip wordt onderhuids ingebracht. Met behulp van een scanner is de chip af te lezen. Wij melden na het inbrengen de cijfercode via het internet aan bij Daisyweb.

Indien de kat wegloopt en bij een dierenarts, dierenambulance of asiel terechtkomt, dan kan via het intoetsen van de unieke chipcode op het internet (bij speciaal daarvoor gemaakte websites) de eigenaar gevonden worden.
Het inbrengen is niet al te pijnlijk, maar als u niet wilt dat de kat het voelt dan kan het tijdens de sterilisatie of castratie plaatsvinden. Op dat moment is de kat verdoofd en voelt het inbrengen niet.

chip bij een kat kat chip chip kat

Met behulp van de scanner is de cijfercode af te lezen.

Chipnummer.nl is een snelle site om een chipnummer terug te vinden
Chipnummer.nl een website waarop je snel ziet bij welke datatbase het nummer van de de chip van uw kat bekend is.

Ook voor een eventuele verzekering is een chip belangrijk.

Ons advies is om een kat te verzekeren. We hebben goede ervaring met de verzekering van Proteq Dier & Zorg verzekering. Om een kat te kunnen verzekeren moet de kat gechipt zijn.
We zijn ons ervan bewust dat we met frames werken en dat u mogelijk op een aparte website pagina terecht bent gekomen, maar u kunt zo weer naar ons terug, klik gewoon op 1 van de afbeeldingen hieronder ....

Klik hier naar onze homepage te gaan Klik hier om naar onze tandheelkundige site www.dierengebit.nl te gaan

Klik hier om naar onze bibliotheek te gaan, ideaal om even snel wat te vinden Klik hier naar onze youtube pagina te gaan

Klik hier om naar onze facebook pagina te gaan