Klik op de banner om naar de homepage van Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht te gaan


Een kreupele hond met artrose behandelen met J/D* voer van Hill's Pet Nutrition

Het grootste voordeel is dat er minder pijnstiller gegeven kan worden

J/D* van Hill's Pet Nutrtion, Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht

Wat is artrose

Artrose of gewrichtsslijtage is een aandoening die kan voorkomen in alle gewrichten. Het wordt door een bepaalde oorzaak in het gewricht op gang gebracht, daarna houdt het zichzelf in stand en wordt de slijtage steeds erger.

Waar komt artrose voor

Uit de artrose folder van Pfizer Animal health Een gewricht bestaat uit twee botdelen die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. De botten zijn bekleed met kraakbeen en samen met de gewrichtsvloeistof (synovia) die in het gewricht zit kunnen de botten soepel over elkaar glijden. Kraakbeen is normaal heel glad en veerkrachtig. Kraakbeencellen (chondrocyten) maken steeds nieuw kraakbeen aan. Aan de andere kant wordt door belasting van het gewricht kraakbeen cellen afgebroken. Indien dit evenwicht verstoord raakt wordt het kraakbeen minder elastisch en glijdt het minder goed.

Oorzaken voor het ontstaan van artrose

Kraakbeen beschadiging kan komen door trauma (bv afgescheurde voorste kruisband in de knie) en erfelijke afwijkingen zoals heupdysplasie (het niet goed aansluiten van de heupkom en kop). Al deze oorzaken geven een verkeerde belasting en een beschadiging van het kraakbeen. Ook door een onsteking kan het lichaamseigen kraakbeen niet meer als zodanig herkend worden. Het lichaam reageert hierop met een afweerreactie tegen het kraakbeen. Dit laatste wordt reuma genoemd.

Pijn

De slijtage van het kraakbeen zal een ontstekingsreactie en pijn geven. Het lichaam gaat proberen de gewrichten te stabiliseren en er zal nieuw botweefsel gevormd worden in de gewrichtskapsel (kapsel dat om het gewricht zit).

Wat zijn de verschijnselen van artroise bij de hond, Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht

De symptomen van artrose

  • stijfheid na periode van rust
  • startkreupelheid of ochtendstijfheid
  • moeilijk opstaan
  • mank of kreupel lopen, loopt onregelmatig
  • pijnuitingen, piepen, poot omhoog houden

Het rontgenapparaat van Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht Arhthrose van de heup, rontgenfoto gemaakt door Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht

Het zichtbaar maken van de artrose

Tijdens een orthopedisch onderzoek worden de gewrichten van de hond gecontroleerd en er wordt gekeken waar het probleem zit. Dit zal aan het licht komen door op een reactie of pijnuiting van de hond te letten tijdens het palperen en bewegen van de gewrichten.

Hierna kan er een rontgenfoto gemaakt worden om de ernst van de arthrose in kaart te brengen. Zie rechterfoto hierboven een hond met arthrose van de heupen.

J/D van Hill's Pet Nutrition, Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht

Therapie

  • Gedoseerde beweging
  • Afvallen tot het juiste gewicht bereikt is
  • Pijntillers en gelijk ontstekingsremmers (NSAID's)
  • Voedingssupplementen met bijvoorbeeld glucosamine en chondro´tinesulfaat
  • FysiotherapiePijnstillers

Tot nu toe gaven we altijd pijnstillers. Deze zijn geregistreerd voor langdurig gebruik en werden in een lagere dosering gegeven. Echter als het niet echt nodig is geef je liever geen pijnstillers, en als het toch nodig is dan in een zo laag mogelijke dosering. Op deze manier probeer je problemen zoals maag en darmproblemen te voorkomen. We hebben diverse soorten pijnstillers met allen een verschillend werkings mechanisme, deze worden of dagelijks gegeven of er kan een tablet 1x per maand worden gegeven. Eigenlijk zoeken we samen met de hond en de eigenaar naar de pijnstiller waar de hond het beste op reageert.Een nieuw voer voor honden met arthrose

We hebben voor honden met arthrose een nieuw voer tot onze beschikking, namelijk J/D* van Hill's Pet Nutrition.

J/D* of joint disease voer van Hills Pet Nutrition is een welkome aanvulling op de therapie bij honden met arthrose. Doordat het voer zorgt dat de gewrichten minder pijnlijk zijn kan er minder pijnstiller gegeven worden. We gaven hiervoor glucosamines en chondro´tinesulfaten aan honden door middel van capsules, echter dit was een dure therapie. Doordat het nu in het eten verwerkt is is het een zeer betaalbare therapie geworden.

J/D* van Hill's Pet Nutrition, Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht J/D van Hill's, Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht

Wat is J/D* precies en hoe werkt het?

Hill's Prescription Diet J/D * is een innovatief voer dat de pijn in de gewrichten helpt verzachten en de mobiliteit binnen 21 dagen verbetert. Het is een unieke formule die hoge gehaltes aan EPA (Eicosapentaeenzuur) bevat, een omega-3 vetzuur dat in hoge concentraties voorkomt in visolie. Onderzoek heeft aangetoond dat EPA kan helpen om de functie van de gewrichten te behouden. Natuurlijk glucosamine en chondro´tinesulfaat leveren de bouwstenen voor gezond kraakbeen. Toegevoegd L-carnitine helpt bij het in stand houden van het optimale lichaamsgewicht. Canine jd verbetert de levenskwaliteit door honden te helpen om beter te rennen, te spelen en op te staan na het liggen.

Overgewicht en artrose

Indien uw hond te zwaar is, overgewicht heeft, werkt dit extra op de gewrichten in. Bij honden die te zwaar zijn of de neiging aanwezig is om te zwaar te worden adviseren we J/D* in een light variant. Het heet J/D* reduced calorie.

Light of redcuced J/D* van Hill's Pet Nutrtion, Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht

J/D* van Hill's, Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht

Mijn oude studentenhuishond Polo

We hebben een aantal honden op J/D* staan en de resultaten zijn zeer positief. Polo de oude studentenhuishond van dierenarts Evert-Jan de Boer is een van de honden die het krijgt. Het is een blonde labrador van 10 jaar oud. Hij was humeurig en niet meer speels,. daarbij kon hij met moeite overeind komen en de trap oplopen gaf ook problemen. Elke dag gebruikte hij pijnstillers. Sinds het JD* voer is zijn humeur er sterk opvooruitgegaan en kan Polo weer de trap op lopen. Polo heeft veel minder pijnstillers nodig dan voordat hij J/D* kreeg. Ook begint het weer een speelse hond te worden.

Bovenstaande stukje moet helaas in de verleden tijd geschreven worden, want Polo is niet meer. In navolging van Nelson (zwarte labrador) en Polo (blonde labrador) is er een nu een nieuw huisgenootje genomen: Klaartje (een bruine Labrador).

Een site die we van harte kunnen aanraden over gewrichtsproblemen van Hill's Pet nutrition.

Artrose of gewrichtswebsite van Hill's Pet Nutriton
Hill's Pet Nutrition heeft een website gemaakt over j/d* en gewrichtsprobeemen bij honden. Hier worden behandeld de symptomen, de redenen waarom gewrichtsproblemen voorkomen. Alsmede over hoe J/D* werkt en en er is een mobiliteitsscore om te zin of uw hond artrose heeft. Maar voor het laatste moet u wel inloggen.

Lees verder over gewrichtsproblemen en afvallen ....


We zijn ons ervan bewust dat we met frames werken en dat u mogelijk op een aparte website pagina terecht bent gekomen, maar u kunt zo weer naar ons terug, klik gewoon op 1 van de afbeeldingen hieronder ....

Klik hier naar onze homepage te gaan Klik hier om naar onze tandheelkundige site www.dierengebit.nl te gaan

Klik hier om naar onze mobiele of light website te gaan, ideaal om even snel openingstijden en spreekuurtijden te vinden Klik hier naar onze youtube pagina te gaan

Klik hier om naar onze facebook pagina te gaan