Klik op de banner om naar de homepage van Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht te gaan


Een hond chippen

Wat houdt een chip bij een hond in?

Een chip is een manier om een huisdier te kunnen identificeren. Elke chip heeft een unieke cijfercode die bij een uniek huisdier hoort. Een chip is verplicht als u met uw hond naar het buitenland wilt gaan of uw hond wilt laten verzekeren.

Het aflezen van de chip wordt met een chipreader gedaan.

Een chip is een klein glazenbuisje met daarin een unieke cijfercode. Deze is gekoppeld aan de eigenaar zijn gegevens. De chip wordt onderhuids ingebracht. Met behulp van een scanner is de chip af te lezen (zie foto). Wij melden na het inbrengen de cijfercode via het internet aan bij Daisyweb.

Indien de hond wegloopt en bij een dierenarts, dierenambulance of asiel terechtkomt, kan via het intoetsen van de unieke chipcode op het internet (bij speciaal daarvoor gemaakte websites) de eigenaar gevonden worden.
Het inbrengen is niet al te pijnlijk, maar als u niet wilt dat de hond het voelt dan kan het tijdens de sterilisatie of castratie plaatsvinden. Op dat moment is de hond verdoofd en voelt het inbrengen niet.

Chipnummer.nl is een snelle site om een chipnummer terug te vinden
Chipnummer.nl een website waarop je snel ziet bij welke datatbase het nummer van de de chip van uw hond bekend is.

Ook voor een eventuele verzekering is een chip belangrijk.

Ons advies is om een hond te verzekeren. We hebben goede ervaring met de verzekering van Proteq Dier & Zorg verzekering. Om een hond te kunnen verzekeren moet de hond gechipt zijn.


We zijn ons ervan bewust dat we met frames werken en dat u mogelijk op een aparte website pagina terecht bent gekomen, maar u kunt zo weer naar ons terug, klik gewoon op 1 van de afbeeldingen hieronder ....

Klik hier naar onze homepage te gaan Klik hier om naar onze tandheelkundige site www.dierengebit.nl te gaan

Klik hier om naar onze mobiele of light website te gaan, ideaal om even snel openingstijden en spreekuurtijden te vinden Klik hier naar onze youtube pagina te gaan

Klik hier om naar onze facebook pagina te gaan